Vestvågøy begravelsesbyrå as

Klikk her for å redigere undertittel

En verdig avskjed. Seremonielle valg


Seremonien skal gi en verdig ramme rundt avskjeden. En god og personlig
seremoni er en håndsrekning til familie og venner som skal ta farvel.

Det er den nærmeste pårørende som blant annet har rett til å bestemme over den avdøde, om det skal være sermoni, hva slags sermoni, hvor den avdøde skal gravlegges. Men det er naturlig at familien samarbeider om disse avgjørelsene. Hvis den avdøde har skrevet ned tanker eller ønsker omkring sin gravferd, bør en ta hensyn til dette. Hos oss har vi erfaring fra mange typer sermonier; kirkelig, privat, borgelig eller humanetisk.

Vi legger stor vekt på å etterkomme ønsker fra de nærmeste. De siste årene har den gamle skikken med syning hatt en renessanse. Syning vil si at vi åpner for at de som ønsker det kan se avdøde i kisten, gjerne noen dager før seremonien. En slik minnestund i forkant av seremonien kan gjøre avskjeden litt lettere.

Avdøde kan ha hatt ønsker for egen gravferd. Etterlatte kan ha særlige behov. Spør oss om hva som lar seg gjennomføre. Vi har kunnskap, blant annet om regler og forordninger i ulike seremonirom. Vi har også lang erfaring i å komme frem til løsninger som familien kan samles om.